MÉTEO | Tastet d'estiu abans un canvi de temps

MÉTEO | Tastet d'estiu abans un canvi de temps
Ingrid Vicent
30/05/2024 - 08:53

Badalona - Aquest dijous el temps encara mostrarà força calma a la costa central. Hi haurà senyals de canvis a última hora de la tarda quan es notarà un augment de la nuvolositat, conseqüència del pas d'una cua de front i l'entrada d'aire fred en altura, que de cara a la nit vinent i matinada de divendres, podria afavorir la reaparició d'algun ruixat puntual al litoral central.

Abans no arribi el canvi de temps, aquest matí i part de la tarda lluirà un ambient principalment assolellat. Igual que ahir, ho farà acompanyat per alguns núvols prims que transitòriament podran deixar el cel lleugerament enterbolit i amb ressol.

Avui la temperatura tornarà a ser càlida. No despuntarà tant com ahir quan es va arribar a Badalona a xifres entre els 22 °C a barris de costa i els 24-25 °C a barris d'interior; tot i això, es farà notar un ambient de final de primavera amb xifres clarament per sobre dels 20 °C. De moment, la temperatura mínima ha marcat xifres entre els 18 i 19 °C. Suavitat tèrmica de bon matí.

Ara bé, aquest tastet de preestiu farà marxa enrere perquè la recta final de setmana estarà marcada per un ambient més suau, amb un descens de la temperatura que es farà notar demà divendres i que normalitzarà l'ambient tèrmic durant el cap de setmana.

La pròxima matinada es podrà escapar algun ruixat entorn de la costa central amb un temps insegur que s'allargarà durant el matí de divendres. Demà, amb el pas de les hores s'aniran obrint clarianes i la tarda serà de cel més obert, però sense fer net.

Dissabte es mantindrà un estat del cel canviant i novament es podrien escapar alguns ruixats durant el vespre de dissabte i matinada de diumenge. Una situació de variabilitat i incertesa primaveral que caldrà anar seguint.