MÉTEO | Temperatura amunt abans del retorn sobtat de l'hivern

MÉTEO | Temperatura amunt abans del retorn sobtat de l'hivern
Ingrid Vicent
22/02/2024 - 09:27

Badalona - Aquest dijous el termòmetre continuarà marcant temperatures suaus, fins i tot es reforçarà l'ambient primaveral amb una repuntada cap amunt de les màximes que avui es mouran a tocar xifres entre els 19-20 °C. Bufarà vent entre ponent i garbí, un vent reescalfat i sec que farà pujar la temperatura. De moment, de bon matí, el termòmetre manté valors estables. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 11 i 12 °C, un dia més, valors molt per sobre dels que tocarien per l'època.

Avui serà el darrer dia d'aquesta primavera avançada a l'hivern. Arriba un canvi de temps. Aquesta nit, el pas d'un front arrossegarà al seu darrere una massa d'aire fred que farà baixar la temperatura de forma contundent. El canvi serà brusc, no perquè hagi d'arribar cap gran fredorada sinó perquè, d'un dia per l'altre, passarem de temperatures d'abril o maig a valors propis dels mesos d'hivern.

Abans no arribi el front, aquest dijous aniran circulant núvols alts i mitjans. Núvols prefrontals que implicaran un cel mig emblanquinat amb estones de ressol.

Durant la matinada de divendres hi ha la possibilitat que arribi algun ruixat a Badalona que, fins i tot, s'allargui a primera hora del matí. Ara bé, el canvi de temps no estarà tan centrat en l'arribada de precipitacions (afectaran principalment les comarques del nord i nord-est de Catalunya), com en el fet que la temperatura farà una baixada important i passarem de la primavera a l'hivern.