MÉTEO | Temperatura cap amunt, arriben dies d'ambient estiuenc

MÉTEO | Temperatura cap amunt, arriben dies d'ambient estiuenc
Ingrid Vicent
05/06/2024 - 08:53

Badalona - Al davant, dies d'estabilitat i calor. L'entrada d'una massa d'aire càlid afavorirà un temps en calma i una pujada destacada de la temperatura. Les comarques d'interior serà on més es notarà l'ascens tèrmic, però també a la costa el termòmetre sumarà graus.

D'avui i fins a final de setmana es farà notar un ambient estiuenc. Ara bé, la calor i l'estabilitat arriben amb data de caducitat perquè a partir de diumenge el temps podria tornar a fer un tomb. Els pròxims dies caldrà anar-ho seguint, però de moment tenim al davant un dimecres de bonança.

De bon matí, termòmetres estables amb valors de mínima entre els 18 i 19 °C. L'ambient suau de primera hora del dia s'esborrarà ràpidament. A mesura que el sol s'enfili la calor s'anirà obrint pas. Avui les màximes arribaran a valors de 25 °C. Temperatura que continuarà pujant demà i divendres quan es preveu que la calor toqui sostre.

Dimecres s'ha aixecat amb alguns intervals de núvols damunt de Badalona que s'han desfet amb celeritat. Núvols que durant el matí quedaran més visibles del Baix Llobregat cap al sud, afectant el litoral i prelitoral.

El matí es presenta assolellat, també a la tarda lluirà el sol, però ho farà acompanyat per la circulació d'alguns núvols prims passatgers, molt menys abundants que els darrers dies.

Entrat el migdia, el vent de garbí es reforçarà, i un dia més, es farà notar durant la primera meitat de la tarda. Alhora aixecarà alteració marítima.

Dijous i divendres es farà notar calor d'estiu i el sol lluirà lleugerament enterbolit per la circulació de núvols prims. S'afegirà l'entrada de pols sahariana en suspensió que durant el tram final de setmana deixarà el cel amb aspecte tèrbol.