MÉTEO | Temperatures més altes amb vent de garbí

MÉTEO | Temperatures més altes amb vent de garbí
Ingrid Vicent
14/07/2023 - 09:21

Badalona - El temps ofereix poques novetats i es mantenen els ingredients plenament estivals: sol i calor.

Aquest divendres, el dia s'ha aixecat amb temperatures tòrrides. A bona part de la ciutat, els valors de temperatura mínima no han baixat dels 25 °C. Ara bé, tot i la temperatura alta, la sensació de calor no ha estat tan feixuga com fa un parell de nits quan es va enregistrar la mateixa temperatura, però amb humitats del 90%. Avui, en canvi, la humitat ha marcat xifres al voltant del 70% i el grau de xafogor ha estat menor.

Persisteixen les temperatures elevades i avui el termòmetre anirà a buscar la xifra dels 30 °C. El vent bufarà agarbinat, entre sud i sud-oest. Ho farà de forma moderada a partir de migdia i facilitarà un augment de la temperatura i alhora alterarà la situació marítima.

Tot i la pujada tèrmica, probablement no es notarà gaires diferències respecte a altres dies. El garbí reescalfarà una mica l'ambient, la humitat no serà tan alta i, tot i que farà molta calor, no serà tan enganxosa com dies enrere.

L'estat del cel mostrarà poques novetats. Avui serà un dia més d'ambient assolellat amb alguns núvols puntuals que poden aparèixer de forma transitòria en algun moment del dia.

De cara al cap de setmana, més del mateix, un temps d'estiu amb sol i pocs núvols. Dissabte, el termòmetre recularà una mica, però, per contra, augmentarà la humitat.

Hi ha calor per uns quants dies. La calor s'ha d'intensificar de cara a inicis de la setmana vinent amb previsió d'un nou pic de calor entre dimarts i dimecres.