MÉTEO | Temps d'estiu amb un augment de pols en suspensió

MÉTEO | Temps d'estiu amb un augment de pols en suspensió
Ingrid Vicent
07/06/2024 - 09:10

Badalona - Comencem divendres amb calor, venim de viure la primera nit tropical generalitzada a Badalona. Els darrers dos dies, observatoris com el del barri del Progrés o el Gorg ja havien enregistrat temperatures mínimes de 20 °C, però ha estat avui quan la calor nocturna s'ha estès per pràcticament tota la ciutat amb termòmetres que no han baixat de la xifra dels 20 °C.

Avui tornarà a ser una altra jornada amb calor de ple estiu. Les temperatures es mouran en valors per sobre la mitjana climàtica, tot i que avui, el termòmetre no despuntarà tant àmpliament com ahir.
Dijous la temperatura va arribar a xifres de 29 i 30 °C a barris d'interior, és el cas d'observatoris com el de Canyet, Pomar de Dalt, Bonavista, Bufalà, La Salut o Llefià. Temperatures molt elevades també a la resta de la ciutat amb xifres entre els 27-28 °C.

Aquesta calor tan marcada no ha vingut per quedar-se. Divendres i dissabte, es mantindran les temperatures altes. Ara bé, a partir de diumenge es desinflarà tota aquesta calorada amb un canvi de temps. L'arribada d'un embossament d'aire fred en altura facilitarà la inestabilitat amb el creixement de nuvolades, ruixats dispersos a nivell de Catalunya i una normalització de la temperatura.

De moment, avui divendres temps tranquil. Lluirà un ambient assolellat que al llarg del dia es veurà enterbolit per la circulació de núvols prims que aniran arribant des del sud i ponent. Per altra banda, augmentarà la concentració de pols sahariana en suspensió, es notarà durant la tarda. Avui la posta de sol mostrarà un cel de color terròs.

Dissabte el cel es veurà enterbolit. El sol lluirà entelat pel pas de núvols alts i mitjans i alhora, el cel tindrà un aspecte calitjós per un augment de la pols africana. Demà la calor es mantindrà alta, amb un ambient xafogós.

La situació canviarà diumenge amb una tornada cap a la variabilitat primaveral. La setmana vinent la començarem amb temperatures normalitzades i temps insegur.