MÉTEO | Temps favorable per gaudir la Cremada del Dimoni

MÉTEO | Temps favorable per gaudir la Cremada del Dimoni
Ingrid Vicent
10/05/2024 - 10:32

Badalona - Tenim per endavant un 10 de maig de temps radiant amb un cel que es mostrarà serè.

Amb la Nit i la diada de Sant Anastasi a tocar les condicions meteorològiques no podrien ser més favorables. Fins diumenge el temps es mantindrà estable i la temperatura continuarà alta.

Hem entrat en un escenari d'estabilitat que, aquest divendres i al llarg del cap de setmana, permetrà una situació de calma meteorològica. Malgrat la dita popular «pel maig cada dia un raig», el temps insegur i canviant propi de la primavera ens dona treva, i aquesta segona meitat de setmana, estem dins un parèntesi de temps tranquil i sense precipitacions.

Aquest divendres serà una jornada assolellada amb cel blau matí i tarda. Cal destacar la circulació de franges de núvols prims a l'interior de la Península que, de forma molt aïllada arriben a comarques de Ponent i Terres de l'Ebre. Núvols que avui tindran grans dificultats per continuar avançant perquè la llengua d'aire càlid que tenim al damunt els va desfent a mesura que avancen cap a l'est. Per tant, si es deixa veure algun núvol prim serà de forma molt anecdòtica i més probable entrada la nit i el cap de setmana.

Avui, l'atmosfera mostrarà poc moviment, la situació és de calma total. Hi ha la possibilitat que fruit d'aquesta mateixa situació d'estabilitat, sumat al contrast de temperatura entre la massa d'aire càlid que tenim en altura i la massa d'aigua freda del Mediterrani, es pugui formar boira marítima dins de mar. De cara al vespre amb algunes boirines o estrats baixos que podrien apropar-se cap a alguns trams de costa. Això faria introduir més humitat i un ambient més fresc a primera línia de mar. Ara bé, l'aparició d'aquestes boires marítimes serà més probable des de la comarca del Baix Llobregat cap al sud.

La temperatura es mantindrà alta amb una calor de primavera. Els termòmetres han marcat valors de mínima entre 15-16 °C. Al llarg de les hores central, la màxima pujarà una mica més que ahir i es mourà en valors entre els 20 i 23 °C. Cap al migdia, la marinada es reforçarà i això mantindrà l'ascens tèrmic frenat. A primera línia de mar, el vent marítim, farà reduir una mica la sensació de calor. Així i tot, el sol permetrà vestir amb màniga curta.

El cap de setmana continuarà amb calma, amb un sol enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans, sobretot diumenge. Demà dissabte, diada de Sant Anastasi, el sol mantindrà un bon protagonisme amb la possibilitat que apareguin algunes boires o boirines puntuals en trams de costa. La temperatura es mourà per la banda alta, però dins uns valors de primavera.


Tot i el bon temps, si preferiu no sortir de casa, recordeu que podeu seguir els actes de La Nit de Sant Anastasi en directe, a partir de les 19h, per Televisió de Badalona.