MÉTEO | Temps tranquil a l'espera d'una nit i matinada de llamps i trons

MÉTEO | Temps tranquil a l'espera d'una nit i matinada de llamps i trons
Ingrid Vicent
19/09/2023 - 10:03

Badalona - Aquest dimarts serà un dia de temps tranquil a l'espera que la situació meteorològica comenci a embolicar-se durant la propera nit i matinada amb la possibilitat de xàfecs abundants al llarg de la franja del litoral i prelitoral català. De fet, a l'extrem sud de Catalunya aquesta tarda ja començaran a produir-se els primers nuclis de precipitació.

De moment, matí de dimarts amb sol i núvols alts que circulen de sud a nord i que principalment es concentren dins de mar. Amb el pas de les hores aquests núvols s'aniran fent més abundants i la tarda quedarà amb un cel enterbolit i emblanquinat.

Avui la temperatura no es despuntarà com ho va fer ahir. Recordem que dilluns el vent aponentat va enfilar el termòmetre fins a màximes de 30 °C. Aquest dimarts bufarà vent marítim que esmorteirà la pujada de la temperatura amb previsió de màximes entorn els 26-27 °C.

L'ambient refrescarà durant la matinada vinent, a l'espera que la pluja resti uns graus als termòmetres. A la costa central les precipitacions poden arribar entre la propera nit i matinada i localment descarregar amb força.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís de perill per intensitat de pluja que afecta les comarques de costa durant aquesta nit i fins demà al migdia, amb possibilitat de xàfecs que descarreguin més de 20 litres en 30 minuts.

Demà dimecres el dia començarà amb núvols i risc de pluges. Una situació d'inestabilitat que avançarà cap al nord i que permetrà l'obertura de clarianes a partir de migdia. La tarda de dimecres serà de grans estones de sol.