MÉTEO | Torna la variabilitat i les temperatures es normalitzen

MÉTEO | Torna la variabilitat i les temperatures es normalitzen
Ingrid Vicent
31/05/2024 - 09:23

Badalona - Avui finalitza el mes de maig amb un retorn al temps primaveral després de dos dies amb sensació d'estiu. Hi ha canvis en la situació meteorològica amb l'entrada d'aire fred en altura que facilitarà que hi hagi més variabilitat en l'estat del cel i que les temperatures quedin frenades.

Aquest divendres ha començat amb un cel canviant. Els núvols de la matinada han donat pas a les grans clarianes i el sol. Tot i això, no farà net del tot. Al matí i al migdia hi haurà bones estones d'ambient assolellat que lluirà combinat amb alguns intervals de núvols. La nuvolositat augmentarà a la tarda, ho farà de forma generalitzada cap al nord i nord-est de Catalunya on es reactivaran els ruixats i les tempestes. A la costa central, aquesta tarda, no plourà, però quedarà un cel mig cobert.

Les pluges podrien arribar, de forma puntual, durant la matinada vinent, amb alguns ruixats irregulars i passatgers creuant de bon matí la franja litoral. Dissabte, serà un altre jornada de variabilitat i s'afegirà un temps insegur. Els núvols matinals donaran pas a les clarianes i el sol durant les hores centrals, però, a la tarda, augmentarà novament la nuvolositat amb possibilitat que arribin alguns xàfecs des de les comarques veïnes del Maresme i Vallès Oriental, sobretot de cara al vespre.

Diumenge, el temps es mostrarà més tranquil. Les hores centrals estaran encapçalades per l'ambient assolellat. A la tarda apareixeran alguns núvols sense previsió de pluja.

Pel que fa a la temperatura, l'ambient se suavitzarà. Divendres els valors dels termòmetres quedaran més curts que els últims dos dies. El migdia serà menys càlid amb màximes entorn els 21-22 °C. El mes de juny començarà amb un cap de setmana de temperatures normalitzades per l'època.