MÉTEO | Torna l'ambient de tardor amb un descens de la temperatura

MÉTEO | Torna l'ambient de tardor amb un descens de la temperatura
Ingrid Vicent
15/11/2023 - 09:00

Badalona - Avui és un dia de canvis que es notarà tant en la temperatura com en l'estat del cel. De bon matí encara amb un ambient suau per l'època, tot i que el termòmetre ha baixat un parell de graus respecte ahir. La mínima ha marcat xifres entre els 15-16 °C.

On més es notarà el descens de la temperatura serà al centre del dia amb uns valors que no tindran res a veure amb la calorada d'aquest inici de setmana. Ahir les màximes van acabar arribant els 27 °C, i avui, el contrast tèrmic serà bastant marcat amb un descens de la temperatura que deixarà els valors de màxima bastant més curts, entorn els 20 °C. Un descens tèrmic entre 6 i 7 graus d'un dia per l'altre.

Avui el vent entrarà de component marítim, bufarà de xaloc introduint la frescor i la humitat del mar cap a terra. Això frenarà l'ascens tèrmic i alhora afavorirà la formació d'intervals de núvols baixos que faran que, aquest dimecres, el sol sigui poc remarcable.
Al llarg del matí encara hi haurà estones de sol, però la nuvolositat augmentarà a partir de migdia amb una tarda de cel bastant tapat, on fins i tot, podria escapar-se alguna gota de pluja, bàsicament anecdòtica. Direcció Maresme, Vallès Oriental i comarques de l'interior de Girona és on la pluja serà més probable, sobretot cap a sectors de muntanya.

Demà dijous el cel no farà net, però els núvols seran menys compactes. Es tornarà a imposar una circulació d'oest a est amb l'aproximació d'un nou front atlàntic que novament arribarà desgastat i l'únic que implicarà serà una circulació de núvols alts i mitjans. Demà la temperatura s'enfilarà respecte avui, però fins al cap de setmana es mantindrà un ambient de tardor suau, a l'espera que la calor es torni a deixar notar a final de setmana.