MÉTEO | Últim dia amb temps de platja

MÉTEO | Últim dia amb temps de platja
Ingrid Vicent
13/10/2023 - 09:29

Badalona - Avui encara tranquil·litat i temps estable, però serà el darrer dia d'aquesta situació que s'allarga en el temps, amb sol i temperatures elevades. Aquest divendres, finalment, la persistent massa d'aire càlid que tenim al damunt es comença a retirar cap al sud, també ho farà l'anticicló, i això permetrà l'arribada de canvis aquest cap de setmana. Novetats que obriran la porta a una nova situació meteorològica amb un temps més mogut, marcat per la circulació de successius fronts atlàntics que portaran un temps variable, insegur i sobretot, un descens de la temperatura cap a un ambient més propi de tardor.

Divendres de calma meteorològica i temps d'estiu. Lluirà el sol, i tot i estar a 13 d'octubre, encara es podrà gaudir d'un dia de platja. Cal destacar una lleugera fresca matinal. Les darreres jornades la temperatura mínima ha anat baixant lleugerament i avui, ha marcat xifres entre els 18 i 19 °C. Ara bé, al centre del dia el termòmetre es recuperarà i la temperatura diürna es mantindrà alta. Un dia més, amb xifres de màxima entre els 25 i 26 °C.

Demà dissabte, l'estat del cel ja serà diferent. L'arribada d'un front afegirà nuvolositat i el dia començarà amb un cel mig emblanquinat per núvols prims. Nuvolositat que es farà més compacta amb el pas de les hores, però que a la costa, no passarà de deixar un cel variable. La temperatura iniciarà un descens. Dissabte es notarà menys calor, sobretot a partir de la tarda i vespre, un cop hagi creuat el front i comenci a entrar la massa d'aire més freda que arribarà al seu darrere.

Diumenge és quan més es notarà la baixada de la temperatura i s'instal·larà l'ambient de tardor. Diumenge hi haurà opció d'obrir el paraigua amb un rebuf de vent humit cap a la costa central que pot facilitar l'aparició d'alguns ruixats dispersos. En tot cas diumenge serà un dia de molta variabilitat, amb barreja de sol i núvols. Hi haurà un temps insegur a les comarques del litoral i prelitoral central.

La setmana vinent començarà una segona meitat d'octubre que es presenta amb un temps molt diferent del de la primera quinzena.