MÉTEO | Últim dia d'estiu amb un ambient menys càlid

MÉTEO | Últim dia d'estiu amb un ambient menys càlid
Ingrid Vicent
22/09/2023 - 09:32

Badalona - L'últim dia de l'estiu portarà un descens de la temperatura cap a un ambient menys càlid. De bon matí, les temperatures mínimes han baixat lleugerament dels 20 °C, però on més es notarà la baixada del termòmetre serà en els valors de màxima, sobretot després que ahir la temperatura s'enfilés fins als 28 i 29 °C. Avui la calor afluixarà i les màximes es quedaran marcant xifres entorn els 24-25 °C.

Dissabte, la tardor astronòmica arribarà a les 8.50 h del matí i ho farà amb un ambient més fresc, amb previsió de temperatures pròpies per l'època. Ara bé, ja avancem que l'ambient de tardor durarà poc. A partir de diumenge, la temperatura començarà a recuperar-se. La setmana vinent es mantindran nits i matinades fresques, però, al centre del dia, la calor tornarà a revifar.

Aquest divendres ha començat amb inestabilitat en l'entorn de la costa central. El pas d'un front durant la nit ha obert la porta a l'entrada una massa d'aire fred amb un rebuf de vent humit entre les comarques de Barcelona i Girona, un fet que ha facilitat la formació de nuclis de tempesta dins de mar amb intervals de núvols matinals entre el nord del Barcelonès i el Baix Empordà.

Amb el pas de les hores les clarianes guanyaran espai i la inestabilitat es retirarà cap a les comarques del nord. Divendres predominarà l'ambient assolellat. A la tarda amb el creixement de nuvolades cap a sectors de muntanya propers.

El cap de setmana començarà amb la possibilitat d'algun petit ruixat durant la matinada al voltant de la costa central, principalment a dins a mar. Al llarg del matí de dissabte es combinarà el sol amb intervals de núvols que aniran a menys amb el pas de les hores. Diumenge començarà a instal·lar-se una situació d'estabilitat amb domini de l'ambient assolellat. Una situació de calma que s'allargarà durant part de la setmana vinent.