MÉTEO | Última calorada de l'estiu en una setmana d'alts i baixos en el termòmetre

MÉTEO | Última calorada de l'estiu en una setmana d'alts i baixos en el termòmetre
Ingrid Vicent
21/09/2023 - 09:32

Badalona - L'arribada d'un front pel Nord-oest de la Península anirà afegint nuvolositat al llarg del dia. El cel s'anirà emblanquinant amb el pas de les hores amb una circulació de núvols alts i mitjans des de l'interior cap a la costa. Avui el sol lluirà apagat i enterbolit.

Davant el front, el vent bufarà de garbí, amb un component aponentat que facilitarà una pujada de la temperatura. A partir de migdia el vent agafarà força, bufarà moderat i farà repuntar la calor amb una previsió de temperatura màxima entorn els 28 °C.

Avui hi haurà l'última calorada de la setmana perquè un cop hagi creuat el front, al seu darrere, arribarà una massa d'aire fred que obrirà la porta a un descens de la temperatura entre divendres i dissabte.

El pas del front per damunt la costa central no implicarà pluja, com a molt es podrien escapar 4 gotes anecdòtiques. En canvi, durant la propera matinada i matí de divendres, hi haurà la possibilitat que apareguin alguns xàfecs. Darrere el front, l'entrada de la tramuntana i el mestral als extrems de Catalunya, formaran un rebuf de vent marítim cap a la costa central que sumat a l'arribada d'aire fred en altura afavorirà la inestabilitat i un temps insegur.

Divendres, últim dia de l'estiu, serà de temps variable. De bon matí amb possibilitat d'algun ruixat irregular i amb temperatures que aniran a la baixa. L'ambient més fresc s'anirà notant a mesura que avanci el dia.

Dissabte, l'equinocci de tardor, arribarà a les 8 hores i 50 minuts del matí i ho farà coincidint amb un ambient més fresc.