MÉTEO | Un dia més amb cel canviant

MÉTEO | Un dia més amb cel canviant
Ingrid Vicent
17/05/2024 - 09:14

Badalona - Avui encara inestabilitat. Aquest divendres es repetirà una situació bastant similar a la d'ahir. Tot i que amb previsió de més estones de sol i ruixats més locals i puntuals. Les clarianes de primera hora del dia, s'aniran reduint al llarg del matí amb el desenvolupament de nuvolades entorn la franja litoral i prelitoral. Amb el pas de les hores es reactivaran algunes precipitacions cap a comarques del sud del Barcelonès. Es mouran direcció nord, cap a les comarques de Girona, i en aquest trajecte afectaran de forma irregular trams de la costa central amb alguns xàfecs breus i passatgers.

Per tant, el matí serà de temps remenat, amb un estat del cel que, en general, mostrarà més variabilitat que ahir. Avui s'alternaran els núvols i el sol, sense descartar la possibilitat que esquitxi algun ruixat entre el matí i el migdia. A la tarda la inestabilitat es traslladarà cap a les comarques d'interior on quedaran concentrats els ruixats i les tempestes; i a la façana de costa, el cel quedarà més net i amb presència del sol.

Pel que fa a les temperatures es mantindran sense grans canvis, aquests dies els valors tèrmics estan força normalitzats per l'època i així continuaran uns quants dies més. A hores d'ara a Badalona el termòmetre marca entre 14-15 °C i les màximes avui podran pujar lleugerament i arribar a tocar els 20 °C.

L'embossament d'aire fred responsable d'aquest temps inestable es mantindrà durant el cap de setmana i, per tant, persistirà un temps canviant i insegur. Dissabte es podrà tornar a repetir algun ruixat matinal a la costa, amb una tarda on s'imposaran les grans clarianes. Diumenge, les precipitacions quedaran concentrades cap a l'interior. A la costa el cel quedarà enterbolit. Durant el cap de setmana la temperatura es mantindrà en valors propis del mes de març.