MÉTEO | Un Sant Jordi pendents de la inestabilitat de tarda

MÉTEO | Un Sant Jordi pendents de la inestabilitat de tarda
Ingrid Vicent
23/04/2024 - 09:05

Badalona - Aquest dimarts s'ha aixecat amb un temps tranquil després dels xàfecs que ahir dilluns van deixar a Badalona un recull total de precipitació entre 13 i 22 l/m². Quantitats irregulars ja que les pluges de la tarda van descarregar en forma de xàfecs, amb intensitats diferents al llarg del municipi.

Matí de Sant Jordi de grans clarianes, però amb ambient fred. Avui cal abrigar-se, les temperatures han baixat i s'aproximen més a valors d'hivern que no pas de primavera. La temperatura mínima ha baixat fins als 7-9 °C a Badalona ciutat. I fins a xifres de 5-6 °C a barris de muntanya com Canyet o Pomar de Dalt. Avui l'ascens del termòmetre quedarà frenat amb temperatura curta al centre del dia, amb previsió d'uns valors de màxima que no s'enfilaran més enllà dels 15 °C. Ara bé, el sol que lluirà al llarg del matí permetrà un ambient agradable.

Avui dimarts, el temps mostrarà una dinàmica típicament primaveral. El matí estarà encapçalat per les grans clarianes, lluirà un bon sol. A partir de migdia començaran a créixer núvols i l'estat del cel agafarà variabilitat. Durant les hores centrals es combinarà el sol amb els intervals de núvols que donaran pas a una segona meitat del dia amb cel més canviant i temps insegur.

Al llarg de la tarda caldrà estar pendents dels ruixats que es puguin formar cap a les comarques del prelitoral, entre Barcelona i interior de Girona. Uns xàfecs que amb el pas de les hores es mouran direcció SE i podran arrossegar alguns ruixats cap a la costa central. Afectaran de forma més directa les comarques veïnes del Maresme i Vallés Oriental, però avançada la tarda hi ha risc que la pluja acabi esquitxant Badalona. En tot cas, serien ruixats puntual i passatgers, res a veure amb l'abundant pluja d'ahir a la tarda.

Dimecres el temps oferirà una petita treva amb una jornada tranquil·la i amb força sol. La inestabilitat tornarà a augmentar a partir de dijous amb un augment de la nuvolositat i risc de noves precipitacions. Els dies vinents la temperatura es mantindrà a ratlla.