Miguel Delibes arriba a Badalona amb l'exposició 'Patria común'

Miguel Delibes arriba a Badalona amb l'exposició 'Patria común'
Albert Guerra / Berta Soler
12/09/2023 - 21:36

Espai Betúlia - El Medi ambient, el rural o la guerra són alguns dels temes que va tractar l'escriptor Miguel Delibes al llarg de la seva carrera. Ara, 30 il·lustracions que inclouen aquestes i moltes altres temàtiques es poden veure a l'Espai Betúlia. Una mostra de la seva obra que està repartida en dues exposicions:

Per un costat s'hi troba 'Patria Común', un conjunt de 15 dibuixos fets per il·lustradors professionals sobre els personatges infantils que tracta Delibes en les seves obres. El títol fa al·lusió a la infantesa, segons l'autor, ja que és la patria comuna, i a través de les il·lustracions era més fàcil pels nens aprendre. L'altra exposició es diu 'los dibujos del camino' i està formada d'il·lustracions fetes pel mateix Delibes per l'edició espanyola a EUA de la seva obra «El Camino» . En tots dos casos, els temes tractats eren de preocupació per l'artista, i tenien un rerefons com podia ser la justícia social o les desigualtats en la societat. Ho explica Fernando Zamácola, director de la Fundació Miguel Delibes:

Delibes tracta de temes escrits fa més de mig segle, però molts d'ells també estan en plena actualitat, un fet que ajuda al fet que Delibes encara avui dia sigui un escriptor molt viu.

L'exposició es podrà veure fins al 27 d'octubre a l'Espai Betúlia on també s'hi faran dues activitats complementàries. La primera, el 4 d'octubre a les 19 hores, a càrrec d'Elisa Delibes de Castro i sota el títol “Semblanza de Miguel Delibes”. La segona, el 23 d'octubre a les 19 hores, serà una visita guiada, a càrrec de la professora de la Universitat de Barcelona, Marisa Sotelo. Per ambdues activitats cal fer reserva prèvia trucant al 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat.

WhatsApp Image 2023-09-12 at 20.44.17
WhatsApp Image 2023-09-12 at 20.44.15