Millorar la mobilitat i preservar la Serralada de Marina, al centre de les al·legacions d'Esquerra Republicana al PDU

Millorar la mobilitat i preservar la Serralada de Marina, al centre de les al·legacions d'Esquerra Republicana al PDU
Sara Nicolás
15/01/2024 - 14:10

Badalona - Els grups municipals d'ERC a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs s'alineen per presentar un total de sis al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità. Un total de sis propostes amb l'objectiu de millorar la mobilitat als tres municipis i preservar la Serralada de Marina.

Entre les al·legacions destaca la proposta pel perllongament del tramvia per la línia de la costa, arribant en una primera fase a l'Estació de Rodalies de Badalona i en una segona a Montgat. Des d'ERC de Badalona consideren que aquest mètode de transport menys agressiu visualment que les vies del tren podria formar part de la futura Avinguda Litoral. Alhora, l'Estació de Badalona esdevindria un espai intermodal amb l'arribada de la L1 del metro.

Una altra iniciativa que les al·legacions dels republicans recullen és el soterrament de la C31 sense posar en risc el sòl industrial de Badalona i Sant Adrià de Besòs. D'altra banda, els regidors de Santa Coloma i Sant Adrià demanen que es rebaixi l'edificabilitat de la zona de l'Avinguda Generalitat de planta baixa més 30 plantes a planta baixa més 4 alçades, tenint en compte els riscos d'inundabilitat. Es tracta d'una zona que s'inclou dins la Centralitat del Besòs, un nou lloc de referència metropolità que inclou el PDU Metropolità.

Entre els principals objectius de les al·legacions s'hi troba la necessitat de preservar la Serralada de Marina. És per això que des d'ERC a Santa Coloma es demana qualificar l'àrea de La Bastida en zona verda, evitant la construcció d'equipaments i habitatges. El mateix argument presenten els tres grups pel que fa al conjunt de la Serralada de Marina, sol·licitant que s'estudii l'eliminació d'estructures vials a l'entorn natural.