Missió d'Open Arms i World Central Kitchen per obrir un corredor humanitari a la Franja de Gaza des de Xipre

Missió d'Open Arms i World Central Kitchen per obrir un corredor humanitari a la Franja de Gaza des de Xipre
Àlex Sisó
20/02/2024 - 15:57

Badalona - Missió conjunta entre l'oenege badalonina Open Arms i World Central Kitchen per obrir un corredor humanitari marítim a la Franja de Gaza des de Xipre. L'objectiu de la missió és pal·liar la crisi humanitària que pateix la població civil palestina.

El vaixell Open Arms es troba des de divendres atracat al port de Lárnaca, a Xipre, amb tones de menjar, aigua i material sanitari a bord. Allà, ambdues organitzacions treballen conjuntament aportant estructura i recursos que puguin garantir l'arribada de l'ajut humanitari. Des d'Open Arms afirmen que es tracta d'una missió d'alta complexitat, que fins ara no s'ha aconseguit dur a terme, tot i que el Ministeri d'Exteriors d'Israel anunciava el passat 20 de desembre l'obertura d'un corredor humanitari marítim per la Franja de Gaza des de Xipre, que estaria subjecte a una inspecció de seguretat coordinada per Israel.

Recordem que la present missió, la número 109, es va iniciar la setmana passada, quan l'Open Arms va salpar, carregat de tones de menjar i aigu, rumb a Xipre després de vint dies de bloqueig administratiu a Crotona, Itàlia. Aquesta és la segona missió humanitària que Open Arms fa en aliança amb World Central Kitchen, l'organització fundada pel xef José Andrés. La primera es va fer el maig de 2022, quan el buc va desembarcar més de 110 tones d'aliments a la regió d'Odesa, a Ucraïna.