Molta demanda de begudes i més turistes: així ha estat la temporada d'estiu a les guinguetes de Badalona

Molta demanda de begudes i més turistes: així ha estat la temporada d'estiu a les guinguetes de Badalona
Berta Soler / Àlex Sisó
07/09/2023 - 15:30

Badalona - Els guinguetaires valoren positivament la temporada d'estiu d'enguany, tot i que lamenten haver perdut dos mesos de negoci pels retards en les licitacions. Amb tot, expliquen que han notat un gran volum de clients, sobretot, de turistes, i que les altes temperatures han convertit les begudes en la venda estrella. El mal temporal d'aquest últim cap de setmana els amenaça de tancar més aviat.

Guinguetes 2
Terrassa de la guingueta Karamba, a la platja de l'estació de Badalona.

Les guinguetes del litoral badaloní celebren que després d'uns estius marcats per la pandèmia finalment la temporada sigui bona econòmicament pel negoci. Les onades de calor extrema han fet que s'hagi notat sobretot un augment de clients als vespres i molta més demanda de begudes. Amb tot, els guinguetaires expliquen que no serà una temporada tan exitosa com la de l'any passat perquè van arrencar la temporada dos mesos més tard per problemes amb les licitacions.

BEGUDES GUINGUETES
Les altes temperatures han disparat la venda de begudes a les guinguetes.

El mal temporal i el fort onatge d'aquest cap de setmana han fet veure als guinguetaires el final de la temporada més a prop. De fet, algunes guinguetes ja han vist com la clientela ha disminuït a causa que algunes platges, com la de la Barca Maria, es queden sense sorra.

De cara a l'any vinent, molts propietaris ja han previst remodelar part de les terrasses per evitar així que en dies de fort onatge i temporal, l'aigua malmeti l'espai.