Montornès emplaça les esquerres a fer una diagnosi de Badalona: 'No hem estat creïbles'

Montornès emplaça les esquerres a fer una diagnosi de Badalona: 'No hem estat creïbles'
Susana Soldado
31/05/2023 - 12:59

Badalona - El republicà Àlex Montornès defensa que el govern dels darrers divuit mesos no ha estat creïble. El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya creu que la manca d'entesa entre les esquerres en moments clau del darrer mandat ha provocat que els badalonins hagin donat una majoria al Partit Popular a les urnes. Montornès afirma que s'ha acabat la idea de tots contra Albiol i que durant 15 anys, els partits d'esquerra s'han equivocat en la diagnosi de la ciutat.

Per l'alcaldable d'ERC la reflexió dels partits que ara han quedat a l'oposició ha de partir d'entendre que el votant de Garcia Albiol és molt divers i en aquest sentit l'alternativa no pot ser la unió de tots en contra del seu projecte. Montornès apunta que és necessari aprendre dels errors i treballar per formular un projecte en positiu per a la ciutat. Assegura que l'experiència li diu que les coalicions amb altres partits no funcionen i, tot i que creu que és d'hora per parlar del 2027, defensa que està preparat per tornar a representar Esquerra Republicana. Al Badalona Matí ha explicat quins són, per ell, els motius dels 18 regidors del Partit Popular.

Veient com ens ha costat posar-nos d'acord en moments clau de la ciutat, no ha estat creïble l'entesa entre les esquerres. La gent no vol que anem en contra de ningú, la gent vol saber el nostre projecte.

Pel que fa als resultants, el candidat d'esquerra ha insistit que bona part de la pèrdua de vot republicà, dues terceres parts, es deu a l'abstenció. La resta, han estat persones que, descontentes per com va la ciutat, han optat pel projecte de Garcia Albiol perquè creuen que gestionarà millor Badalona.

Montornès lamenta no haver finalitzat la reforma dels mercats municipals

Respecte a la feina que ha deixat feta Esquerra Republicana en aquests divuit mesos, Montornès ha destacat el canvi de paradigma del model econòmic, l'arribada del Blockchain a la ciutat i la de la UPC a la CACI. El republicà lamenta no haver pogut enllestir la remodelació del mercat de Llefià ni del Torner, tot i que afirma que els dos projectes estan força avançats.