Mossos activa un dispositiu de saturació per evitar robatoris a les carreteres

Mossos activa un dispositiu de saturació per evitar robatoris a les carreteres
Laura Valverde
05/06/2024 - 15:33

Badalona - Els Mossos activaran dispositius de saturació per a evitar els furts i robatoris a les autopistes. Es farà amb la presència de drons, helicòpters i més controls policials a la xarxa viària. I és que, des de l'alliberament dels peatges, la policia assegura que hi ha hagut un increment d'un 15 i 17% d'aquesta tipologia delictiva.

Els delictes més comesos a les carreteres catalanes es divideixen en dos. Per una banda, els furts i robatoris a vehicles en què els lladres recorren a enganys com punxades de rodes per a sostreure les pertinences. D'altra banda, robatoris de mercaderies de camions duts a terme per grans organitzacions. Amb l'arribada de l'estiu i l'espera de l'increment d'aquests delictes, Mossos, ha activat un dispositiu de saturació amb drons i helicòpters com a mètode preventiu. S'apunta que l'alliberament dels peatges a les autopistes és una de les causes.

  • Ivan Clotet, sotsinspector en cap de la Unitat Operativa de Mobilitat:

De fet, el 29 de maig va tenir lloc un dels darrers operatius policials relacionat amb els furts a les vies ràpides. Mossos va detenir un total de 6 persones en diferents escorcolls a l'àrea metropolitana, un d'ells a Badalona, per tres robatoris amb violència i intimidació i falsificacions documentals. També se'ls investiga per sostracció i ús de vehicles d'alta gamma, que utilitzaven per a dur a terme els robatoris.

La investigació del 'Cas Diable'

Els investigadors també han relacionat els detinguts amb la sostracció de 8 vehicles d'alta gamma, sis turismes i tres furgonetes, que van ser recuperades durant el dispositiu. De fet, els investigats utilitzaven els vehicles d'alta gamma robats, sovint 4x4, per a fer les fugides.

Als detinguts també se'ls investiga per robatoris amb força a establiments i empreses. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

mosss