Negociacions entre la guingueta Kailua i una treballadora que denuncia haver estat acomiadada per no depilar-se

Negociacions entre la guingueta Kailua i una treballadora que denuncia haver estat acomiadada per no depilar-se
Jordi Ribàs
16/08/2023 - 10:10

Badalona - La guingueta Kailua negocia amb el sindicat CNT i amb una treballadora que, segons va assegurar en un comunicat ella mateixa, hauria estat acomiadada per no dur depilades les aixelles.

Així ho afirmava en un primer comunicat difós a través de Qaliu, col·lectiu LGBTIQ+ de Badalona, qui ha mostrat el seu suport a la treballadora. En un nou text publicat aquest cap de setmana, la treballadora explica que ha acceptat dialogar amb l'empresa i amb el sindicat CNT per, assegura, negociar una indemnització i la reparació de danys.

Paral·lelament, la guingueta Kailua ha emès el seu propi comunicat. Segons la seva versió, es tracta d'un malentès, ja que l'acomiadament es va fer per, diuen, la “conducta conflictiva” de la treballadora i en cap cas per motius estètics. A més, asseguren que la negociació privada sobre aquesta qüestió es va iniciar abans de l'aparició dels comunicats de la treballadora, que defineixen com una campanya mediàtica que provoca un perjudici a la guingueta. Kailua afegeix que compten amb testimonis que verifiquen la seva versió, i reiteren que la seva empresa rebutja qualsevol mena de discriminació per gènere, aparença o orientació sexual.