Neix l'Oliva Jam: una nova activitat cultural al barri Canyet

Neix l'Oliva Jam: una nova activitat cultural al barri Canyet
Berta Soler Mercader
27/10/2023 - 21:38

Canyet, Badalona - L'Oliva Jam s'estrena a Badalona. Un espai de trobada per gaudir i tocar música en directe, on tots els estils i instruments són benvinguts. Aquesta és una de les noves propostes que ofereix la Societat Cultural l'Oliva amb l'objectiu de fer de l'entitat un lloc atractiu per al jovent.

El grup “Jazz Study Club” ha estat l'encarregat d'obrir i tancar la primera sessió d'aquesta nova secció, celebrada aquest divendres al vespre a la seu de l'entitat, ubicada al barri de Canyet. Tot i comptar amb la presència de la banda, qualsevol persona ha estat benvinguda a sumar-s'hi.

De fet, aquesta és l'essència de les 'Jam sessions”, traduïdes al català com a sessions d'improvisació. Una activitat musical originada a la dècada del 1950, que pretén fer recreacions espontànies al carrer de melodies populars.

Per accedir a l'activitat s'ha de pagar una entrada de només 3 euros i també disposa de servei de bar. De fet, un dels beneficis de l'activitat és donar una consumició gratuïta a totes aquelles persones que s'animin a pujar a tocar. Amb aquest tipus de propostes culturals, l'entitat vol créixer i ser reconeguda, sobretot, entre els més joves.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 21.05.14
Entrada a la sala, amb servei de bar disponible també.

L'Oliva també recupera el Ball Folk, una de les seves cites trimestrals que més èxit té, que apropa la música, estils i danses d'arreu del món. Una altra de les novetats que ha posat en marxa és “Canyet als teus peus”, un conjunt de passejades que permetran esbrinar la història i els racons del barri. La primera ruta serà el 25 de novembre, on es repassaran tots els detalls de Sant Jeroni i la cooperativa Conreu Sereny.

📺 Notícia audiovisual: