Nino Buscató, Creu de Sant Jordi 2023

Nino Buscató, Creu de Sant Jordi 2023
Albert Guerra
04/07/2023 - 20:36

Badalona - L'exjugador de la Penya Nino Buscató ha estat un dels guardonats amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. En el seu cas és per ser un pioner i referent del bàsquet català en les dècades dels 60 i 70.

L'acte s'ha celebrat aquest vespre al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat i ha començat amb una actuació del pallasso Tortell Poltrona prèvia al lliurament de la Creu per part del President de la Generalitat, Pere Aragonès. Buscató ha estat una de les 20 personalitats que ha rebut la insígnia per la seva contribució a l'esport i al bàsquet català. En Nino va marcar una època i es va convertir en un dels bases amb més talent durant quasi dues dècades amb la Penya, el Barça i l'Ais-mali-bar de Montcada, un històric d'aquella època. Escoltem la reacció de Buscató:

Entre els altres guardonats aquest any hi destaquen el pintor Antoni Miró i el president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart. També han obtingut la creu, en forma de placa, 10 entitats destacades com Sopa de Cabra, el Festival Sónar o la Fundació Tot Raval.