No es pagaran les hores extra a la Guàrdia Urbana fetes durant les vacances

No es pagaran les hores extra a la Guàrdia Urbana fetes durant les vacances
Susana Soldado Cáliz
09/06/2023 - 14:03

Badalona - Els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona no cobraran les hores extra de l'estiu realitzades en període de vacances. La Generalitat dona la raó, així, al govern local i ha dictaminat que aquestes hores no es poden encarregar a persones que estan de vacances. L'executiu local estudia ara com compensar els agents que estan en aquesta situació. La compensació podria passar per dies de festa o per vacances. Així almenys ho ha especificat la Generalitat. Ho ha explicat el fins ara responsable de seguretat Christian Carneado a la tertúlia del Badalona Matí:

En la mateixa línia s'ha expressat el regidor d'Hisenda, Recursos Interns Personal, Manel Sorribas, qui ha manifestat que ja s'esperaven que el tribunal d'Intervenció General de la Generalitat els donés la raó.

El problema s'arrossega des de l'estiu passat quan el govern local va aturar el pagament de les hores extra, després de rebre un informe negatiu d'intervenció que les considerava il·legals en haver-se fet durant el període vacacional. No era la primera vegada que intervenció feia un informe contrari, però els sindicats de la Guàrdia Urbana asseguraven que amb governs anteriors sí que havien cobrat aquestes hores. De fet, fiscalia està investigant des de juny de l'any passat el pagament fet durant diferents mandats de Badalona.

HORES EXTRA

Ara, l'informe de la Generalitat dona la raó a l'executiu sortint. Per al responsable en funcions de seguretat, el socialista Christian Carneado, el problema a abordar seria com replantejar els torns de vacances de la Guàrdia Urbana tenint en compte la manca d'efectius i que la ciutat rep cada estiu més turistes.

La reacció dels sindicats:

La Plataforma Sindical Unitària assegura sentir-se estafada. Consideren que són unes hores extra que, com que van ser treballades, s'han de cobrar. Recorden que ja ho van reclamar judicialment el desembre passat, preveient aquesta situació. De moment, afirmen que NO se'ls ha fet cap proposta en ferm, però que, tot i això, estan a l'expectativa que entri el nou govern a partir del 17 de juny per arribar a un acord monetari. L'Alfonso Griñán és el portaveu de la PSU:

Per la seva banda, el sindicat SIP-Fepol també és partidari de la negociació amb el nou govern. Esperen conèixer qui serà el regidor responsable de l'àrea per reunir-s'hi i traslladar-li la crispació, diuen, dels prop de 60 agents afectats. Consideren que la millor opció seria el pagament d'aquestes hores extra, però no descarten acceptar altres alternatives si així es consensua amb els afiliats del sindicat. En Joan Marc Zamora és el portaveu d'aquest sindicat a Badalona: