Només un parell de famílies de l'edifici Venus hauria demanat traslladar-se a Badalona

Només un parell de famílies de l'edifici Venus hauria demanat traslladar-se a Badalona
Sara Nicolás / Raquel Moreno
14/03/2024 - 12:25

La Mina, Sant Adrià de Besòs - El 90% de les famílies de l'edifici Venus de la Mina que han de ser reallotjades haurien demanat quedar-se al barri, segons la portaveu dels afectats. De fet, la Generalitat assegura que la totalitat d'habitatges comprats per reallotjar-los s'ubiquen a Sant Adrià de Besòs. Pel que fa a la possible reubicació d'afectats a Badalona, segons els veïns, només es tractaria d'un parell de famílies que volen viure a Sant Roc per motius familiars. En aquest sentit, Drets Socials recorda que els indemnitzats poden traslladar-se a viure al municipi on decideixin.

Recordem que aquesta setmana es posava data a l'enderroc de l'edifici Venus de la Mina. Serà a partir del 2028 i, abans, s'haurà de reallotjar les 239 famílies que viuen actualment a l'edifici. En aquest sentit, es va posar sobre la taula que algunes famílies es traslladessin a Badalona, possibilitat que l'alcalde de Badalona va rebutjar en un missatge a les xarxes. La negativa de Garcia Albiol ha indignat els veïns de l'edifici, que l'acusen de demagògia.

Si nosaltres volguéssim viure on Pere Aragonès voldria dir que tindríem una situació econòmica bona i no hauríem esperat més de 20 anys aquest desallotjament. Ha fet demagògia amb l'edifici Venus, perquè no volem viure a Badalona 300 famílies.

EDIFICI VENUS LA MINA (1)
Edifici Venus, al barri de La Mina

Precisament aquest dijous, però, l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha qualificat en un altre missatge a la xarxa «x» de «bona decisió» el fet que la Generalitat no traslladi aquests veïns a pisos públics de la ciutat. I és que, tal com ha reiterat la regidora Eva Guillén, a la tertúlia de Ràdio Ciutat aquest dijous, el govern municipal prioritza als ciutadans de Badalona per davant dels veïns d'altres ciutats per oferir-los, si s'escau, una alternativa habitacional.

Si s'ha de prendre una decisió d'aquest tipus, que es consulti. No per les persones, ni perquè es vulgui entrar en si aquestes persones mereixen aquest dret social o no, sinó perquè volem prioritzar les famílies de Badalona.

EDIFICI VENUS LA MINA (2)
Un dels portals de l'edifici Venus, al barri de La Mina

Els veïns asseguren que esperen des de l'octubre l'aprovació definitiva del projecte. Fa més de 20 anys que estan afectats i consideren que han estat víctimes d'una manca de compromís polític durant tot aquest temps. En primer lloc, perquè denuncien que l'estudi de la situació de cada família s'hauria d'haver dut a terme a l'inici. Ara preveuen que el reallotjament serà llarg per la falta d'habitatge públic.