Nou desallotjament al número 116 del carrer d'Ausiàs March

Nou desallotjament al número 116 del carrer d'Ausiàs March
Jordi Ribàs / Laia Martínez
01/03/2024 - 16:05

Badalona - Nou desallotjament d'un edifici de la mateixa promoció del bloc del carrer Canigó, esfondrat fa un mes. En aquesta ocasió, i ja en sumen 5, s'han evacuat 20 pisos del número 116, del carrer d'Ausiàs March. Ahir els tècnics van inspeccionar unes esquerdes en aquest bloc, però es van considerar superficials. Ha estat aquest migdia quan s'han encès totes les alarmes en detectar-se una esquerda perillosa, amb ramificacions en diverses habitacions, a un dels àtics del bloc, on viu una senyora gran de 90 anys. De fet, els tècnics asseguren que és una de les esquerdes més preocupants que han vist en totes les inspeccions fetes fins ara. Fins allà, s'hi ha desplaçat el govern local per oferir el suport a les famílies afectades. Tret d'un matrimoni, al qual se li buscarà alternativa habitacional, la resta de veïns han pogut anar a casa de familiars.

Aquelles persones que no tinguin on anar se'ls donarà una alternativa.

Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona

Els veïns que no tinguin on anar, se'ls ha ofert passar dues nits al CUESB, tot i que de moment sembla que cap afectat ha necessitat aquest servei. L'alcalde tornarà a atendre els mitjans a dos quarts de 7 d'aquesta tarda, al mateix carrer d'Ausiàs March, per actualitzar l'última hora en relació amb aquest desallotjament.

D'altra banda, l'alcalde ha apuntat que potser s'hauran de revertir obres fetes sense permís en alguns dels 400 edificis de la mateixa promoció que s'estan revisant aquests dies. La voluntat del consistori, ha dit, és 'no sancionar els veïns', sinó fer actuacions necessàries per garantir a la seguretat dels edificis.