Nou jutjat de primera instància núm. 9 de Badalona: necessari però insuficient segons els treballadors

Nou jutjat de primera instància núm. 9 de Badalona: necessari però insuficient segons els treballadors
Anna García de Albéniz
02/02/2024 - 14:17

Badalona - Satisfacció continguda entre el personal de l'administració de justícia de Badalona i els sindicats amb la posada en marxa del jutjat de primera instància número 9. Consideren que és un primer pas ja que tracta d'una reclamació que ve de lluny, però que és del tot insuficient. Asseguren que a la ciutat caldrien dos jutjats més d'aquestes característiques així com també un altre jutjat d'instrucció.

WhatsApp Image 2024-02-02 at 13.44.09

Els treballadors apunten que la feina ha crescut de forma exponencial en els darrers anys. Des del 2020, els procediments han augmentat entre un 10 i un 15% cada any, fet que repercuteix, expliquen, en la qualitat del servei que ofereixen a la ciutadania. De fet, els jutjats de primera instància de la ciutat van atendre l'any passat gairebé 3.000 demandes, mentre que la recomanació del Consell General del Poder Judicial se situa en unes 1.300. Els tràmits que més atenen a Badalona són els llançaments i les reclamacions de quantitat referides a deutes. Lourdes López, lletrada de l'administració de justícia del jutjat de primera instància número 9, apunta que, a més, és imprescindible la posada en marxa d'una oficina d'atenció a la ciutadania i un servei d'actes de comunicació per optimitzar recursos, dues prestacions inexistents al municipi.

A més, insisteixen en la necessitat de centralitzar tots els òrgans de justícia en un únic edifici. I es que la dispersió dels jutjats, apunten, dificulta una atenció òptima. En aquesta mateixa línia es posicionen els sindicats. Eva Escribano, delegada sindical de CCOO, assegura que aquesta és una reclamació històrica a Badalona.

El jutjat de primera instància número 9 es troba en un mòdul provisional a l'edifici del Carrer Prim i acull 12 treballadors. La intenció és que es trobi en funcionament en aquestes instal·lacions durant un any ja que la seva ubicació definitiva és al Carrer Francesc Layret. La proposta és que aquest equipament comparteixi espai amb un futur jutjat de primera instància número 10, aprovat des de fa temps, però que de moment es troba paralitzat per manca de mitjans.