Nou òrgan de justícia a Badalona: el jutjat núm. 10 de primera instància obrirà l'any vinent

Nou òrgan de justícia a Badalona: el jutjat núm. 10 de primera instància obrirà l'any vinent
Sara Nicolás
11/03/2024 - 13:22

Badalona - Badalona comptarà l'any vinent amb un nou jutjat de primera instància, el número 10. La posada en marxa d'aquest nou òrgan de justícia, que fa anys que és aprovat, alleujarà la càrrega de feina que actualment acumulen els jutjats de la ciutat. Una incorporació, però, que segons els jutges és insuficient per abastir els problemes penals de tota la població.

Fa 14 anys que Badalona sol·licita la creació d'un nou jutjat d'instrucció. La ciutat compta amb 5 d'aquests òrgans de justícia i, segons Josep Maria Noales, jutge degà de Badalona, alguns suporten una sobrecàrrega de gairebé el 300%.

És francament insuficient que només siguem 5 jutges d'instrucció dedicats a resoldre, investigar i instruir els problemes penals de 280.000 persones

A aquesta qüestió se suma el fet que la ciutat encara disposi de tres seus judicials i no s'hagi posat en marxa la unificació dels òrgans judicial. Una demanda històrica dels jutges i que, asseguren, facilitaria la seva feina. Aquesta situació s'emmarca en un context on, segons explica Noales, existeix un augment global dels fets delictius i, en alguns casos concrets, més violents.

El Jutge degà de Badalona també s'ha pronunciat envers els casos d'ocupacions il·legals a immobles de particulars. Sobre aquesta qüestió, manifesta que representen un percentatge mínim a la ciutat.

Les persones físiques, en general, no tenen pisos buits. Els pisos són per viure i això de milers de pisos buits és per especulació. Si no estigués buida no s'hauria ocupat

Precisament la setmana passada el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona presentava una proposta per desallotjar immediatament habitatges o locals en un termini de 48 hores. Una mesura que es podria dur a terme sempre que l'ocupant no aporti un títol de possessió legítim. El magistrat Noales, però, assegura que aquesta immediatesa només tindria sentit quan els propietaris siguin persones físiques i l'immoble sigui el seu domicili.