Nou projecte de Badalona Serveis Assistencials per testar un robot en un entorn sanitari real

Nou projecte de Badalona Serveis Assistencials per testar un robot en un entorn sanitari real
Redacció
27/07/2023 - 14:42

Badalona - Badalona Serveis Assistencials (BSA) està duent a terme, des de dilluns de la setmana passada i fins demà divendres 28 de juliol, un projecte per testar en un entorn sanitari real un robot, que desenvolupa tasques de seguretat, assistència i interacció social de pacients, i funcions logístiques.El robot es va testar la setmana passada al Centre Sociosanitari El Carme amb pacients en rehabilitació. Sergio García, Infermer del Departament d'Innovació i projectes de BSA i encarregat del robot, explica que totes les millores que es van presentar van funcionar i en fan una valoració molt positiva.


Aquesta setmana el robot s'ha traslladat a l'Hospital Municipal de Badalona, on s'està provant la qüestió logística. Enviar qualsevol mena de material, sanitari o no, d'un punt A fins a un punt B dins un entorn real com pot ser un passadís estret d'un hospital amb persones caminant.


La iniciativa, denominada SANDRO-2 , implica la col·laboració entre BSA i la companyia neerlandesa HIT, amb l'objectiu de perfeccionar algunes de les funcions i per testar-ne, en un entorn real, tasques noves que fins ara no s'han provat més enllà del laboratori de HIT.
Després de la primera experiència en matèria de robòtica desenvolupada a BSA l'any 2020, el departament d'Innovació cada any ha anat impulsant projectes vinculats a aquest camp. El pas següent, diuen, serà que el robot agafi l'ascensor perquè pugui treballar a tot l'Hospital.