Nova app per esmorzar de forquilla

Nova app per esmorzar de forquilla
Arnau Vidal / Jordi Ribàs
03/09/2024 - 17:14

Restaurant Can Bayó, Morera, Badalona - L'esmorzar és l'àpat més important del dia. Fugint del cafè amb llet o els cereals, són moltes les persones que esmorzen de forquilla. Ara, una nova aplicació permet localitzar els restaurants que en serveixen, entre ells el badaloní Can Bayó.

Ni cafè, ni galetes ni cereals. Són moltes les persones que necessiten començar el dia amb plats més contundents, els populars esmorzars de forquilla. És el cas de José Cárdenas i Antonio Alcántara:

Botifarra amb mongetes, tripes, entrepans, sípia, pop...Aquí mengem molt bé

foto 1
Alguns dels esmorzars de forquilla de Can Bayó / Arnau Vidal

Tots són clients habituals del restaurant Can Bayó, un punt de referència a Badalona. Per ells, l'esmorzar és molt més que un àpat. Ho expliquen José Gómez i Luis Feria.

Uns quants amics ens reunim aquí. Debatem sobre futbol i altres temes

És una tradició venir a Can Bayó, un lloc emblemàtic de Badalona

foto 2
José Gómez amb amics esmorzant / Arnau Vidal

L'establiment és un dels més de 2.000 restaurants de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i La Franja on se serveixen esmorzars de forquilla que recull la nova aplicació EsmorzApp. L'ha llençat el periodista i gastrònom Albert Molins. A Badalona trobem el Bar Granja Selva, el Bar Frankfurt Sant Crist, Can Bayó o el Bar Can Joan, entre d'altres.

Captura de pantalla (1)
Mapa dels restaurants que recull l'aplicació 'EsmorzApp'

El restaurant Can Bayó celebra aquesta iniciativa. Ho destaca la seva cap de cuina, Carolina Bayó:

És una molt bona iniciativa per impulsar els petits negocis. Tenim clients molt antics i també de nous que ens coneixen per les xarxes socials

foto 6
La cap de cuina de Can Bayó, Carolina Bayó, preparant esmorzars / Arnau Vidal

L'aplicació posa en valor àpats més tradicionals davant de l'auge dels negocis que ofereixen els famosos brunch. Tot i això, clients com Alejandro Grau, ho tenen clar:

Esmorzar de forquilla sense cap mena de dubte. El brunch és un mig-mig que no arriba a res

foto 3
La sípia a la planxa és un dels plats més demanats / Arnau Vidal

Amb un parell de clics, l'aplicació permet que tothom qui vulgui gaudir d'un bon esmorzar de forquilla només s'hagi de preocupar d'una cosa: llepar-se els dits.