Noves candidates a vacuna contra la Covid-19

Noves candidates a vacuna contra la Covid-19
Anna García de Albéniz
21/03/2024 - 17:16

Badalona - L'Institut de Recerca IrsiCaixa, ubicat a l'hospital de Can Ruti, és un dels centres que, de manera conjunta, han desenvolupat dues noves candidates a vacuna contra la covid-19. L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries o el Barcelona Supercomputing Center han coliderat la investigació, amb finançament de l'empresa Grífols.

Aquestes candidates a vacunes són el resultat de les mutacions d'una de les proteïnes dels coronavirus, la coneguda com a proteïna de l'espícula. En aquests nous vaccins es multiplica per cinc, en relació amb les vacunes que ja s'utilitzen, l'immunogen, que és la substància capaç de provocar una reacció del sistema de defenses del cos. La revista científica Nature Communications publica els resultats que demostren l'efectivitat d'ambdues vacunes per generar una resposta immunitària protectora en dos models preclínics.

Pot ser beneficiós per al desenvolupament de noves vacunes

  • Jorge Carrillo és investigador principal d'IrsiCaixa

Els investigadors expliquen que han confirmat que les noves vacunes són capaces de generar anticossos tant en les variants inicials del virus de la covid, com en posteriors, com és el cas de Beta o Delta, o les del llinatge de la variant Òmicron.