Noves Vies reclama dotar els joves tutelats amb un acompanyament jurídic individualitzat i permisos de residència i treball

Noves Vies reclama dotar els joves tutelats amb un acompanyament jurídic individualitzat i permisos de residència i treball
Àlex Sisó
31/10/2023 - 20:36

Badalona - El president i advocat de l'Associació Noves Vies, el badaloní Albert Parés, ha comparegut aquest dimarts a la Comissió de la Infància al Parlament per posar sobre la taula la situació dels menors tutelats quan compleixen divuit anys. Parés ha carregat contra la Generalitat i en com aquesta interpreta la normativa d'estrangeria. Denuncia que els joves que surten del sistema de protecció de menors no estan rebent cap prestació econòmica ni d'habitatge. Tampoc els permisos de residència i treball. Parés demana a la Generalitat que intenti ser pionera i s'atreveixi a dotar cada menor d'un acompanyament jurídic individualitzat.

PARES PARLAMENT
Albert Parés durant la seva intervenció al Parlament

Durant la seva intervenció al Parlament, a petició del grup parlamentari del PSC Units, l'advocat de Noves Vies ha detallat que actualment el govern català està denegant prestacions econòmiques i d'habitatge a joves extutelats perquè no disposen d'una declaració formal de tutela. Davant aquest fet, Parés assenyala que el Codi Civil i la normativa d'estrangeria contemplen aplicar la tutela de forma automàtica a qualsevol menor que es trobi en situació de desemparament, un fet que ara no s'estaria produint. Entrevistat al BDN 360, Albert Parés ha explicat que la Generalitat 'es despreocupa dels joves no acompanyats quan compleixen la majoria d'edat'. També denuncia que no se'ls tramiti l'autorització de residència i treball i no disposin d'un assessorament jurídic individualitzat.

Albert Parés al BDN360

Pares també proposa a la Generalitat que comenci a tramitar permisos de treball perquè els menors no acompanyats puguin trobar feina quan compleixin 18 anys.

Albert Parés al BDN360

El president de Noves Vies detalla que durant la seva intervenció al Parlament ha detectat una actitud defensiva per part del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i de la Generalitat. L'advocat badaloní assegura que li preocupa la ignorància que ha copsat al Parlament vers la realitat que viuen els menors tutelats.

Entrevista íntegra al BDN 360