Núria Parlon: 'em considero una ferma defensora de les majories absolutes per poder governar'

Núria Parlon: 'em considero una ferma defensora de les majories absolutes per poder governar'
Sílvia Villarroel
14/06/2023 - 15:39

Badalona - L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlon, valora positivament els resultats obtinguts a la ciutat pel PSC a les eleccions municipals del mes de maig, tot i haver perdut més de 2.000 vots. Ho ha dit al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat on també s'ha manifestat com una ferma defensora de les majories absolutes per poder governar. Així i tot, afirma que hi ha una sèrie de grans polítiques de ciutat i projectes estratègics de transformació, que compartiran amb totes les forces del consistori.
Núria Parlon admet que la baixada de la participació els ha pogut afectar, però que, així i tot, han mantingut els 17 regidors que tenia en un context molt polaritzat. En referència a les prioritats de la ciutat, Parlon assegura que Santa Coloma de Gramenet té les millors dades de seguretat de l'àrea metropolitana i del conjunt de l'estat espanyol en ciutats de més de 120.000 habitants. Tot i que no veu necessària la creació d'una policia metropolitana, creu que es poden compartir determinades polítiques públiques que poden ajudar a millorar la dimensió preventiva de la seguretat en l'àmbit metropolità. Tot i això, la seva prioritat és la violència masclista.
Pendents de la querella presentada per un particular, l'alcaldessa assegura que la reforma del nucli antic de Santa Coloma és totalment necessària per posar fi a una situació de precarietat que està vivint el barri del centre. Defensa la presumpció d'innocència del seu equip i afirma que tornaran a revisar la reparcel·lació de la zona per veure què s'ha de pagar a cada persona.
Per l'alcaldessa de Santa Coloma, els reptes principals per a la ciutat són la creació d'ocupació, garantir una transformació dels barris que vagi molt enfocada a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i generar la suficient oferta educativa de la mà de la Generalitat en l'etapa dels 0 als 3 anys, així com el manteniment dels centres educatius.
També reivindica la importància dels municipis adherits al Consorci del Besòs com Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma i Montcada, i demana a la resta d'administracions que actuïn per potenciar des de tots els àmbits aquest territori metropolità.
Parlon també ha fet valdre la bona feina, diu, feta a Badalona per Rubén Guijarro amb el temps que ha tingut, i creu que la situació feble i inestable del govern no li ha permès poder fer un bon resultat.