L'opció de Batxillerat que cada vegada creix més entre els alumnes

L'opció de Batxillerat que cada vegada creix més entre els alumnes
Mònica Martín / Eva Gómez
19/04/2024 - 21:07

Badalona - El batxillerat que permet obtenir la doble titulació de Batxillerat en català i el Baccalauréat francès, és l'opció que creix any rere any entre els alumnes que acaben l'ESO. A Badalona l'Institut La Llauna és l'únic centre que ofereix l'opció de cursar el Batxibac.

12 alumnes de l'institut de La Llauna trien el Batxibac, una opció que cada vegada creix més entre els alumnes que cursen batxillerat. Amb aquesta titulació es pot assolir la titulació del batxillerat espanyol i francès, de manera que els estudiants poden accedir a les universitats del sistema educatiu francès i espanyol. A Catalunya hi ha més de 1.600 estudiants inscrits a instituts públics i concertats.

L'institut badaloní va començar a impartir aquesta opció el 2018 i, aquest any, ja es graduarà la quarta generació. La previsió de l'escola és que l'any vinent la quantitat d'alumnes es dupliqui. Per accedir només cal acreditar el nivell B1 de francès.

El pla docent funciona de la mateixa manera que el batxillerat habitual, només al moment de triar les optatives hauran d'escollir literatura francesa i història de França que s'impartiran en francès. La presentació de sol·licituds va estar oberta del 2 al 8 d'abril i la sol·licitud de la plaça estarà oberta fins al 25 d'abril.