Oberta l'oficina per consultar el Pla Director Urbanístic Metropolità

Oberta l'oficina per consultar el Pla Director Urbanístic Metropolità
Susana Soldado
21/06/2023 - 13:55

Centre - L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa una oficina on veïns i entitats poden consultar el Pla Director Urbanístic Metropolità, PDUM, aprovat el passat mes de març. El document és una actualització del Pla General Metropolità, aprovat el 1976, i aposta per un nou model de desenvolupament urbanístic que respon a les noves necessitats de les ciutats. El PDUM està en fase d'exposició pública fins al 30 d'octubre.

Des de la seva aprovació inicial es pot consultar de forma digital, però des d'aquest dilluns, els interessats poden anar al Viver on s'ha instal·lat una oficina per consultar en paper tota la paperassa. A més, dimecres i dijous hi ha dos tècnics de l'AMB per respondre dubtes.

PDUM AMB OFICINA CONSULTA

Un dels avantatges del document és que aporta un nou tractament del sòl urbanitzable que deixa enrere conceptes urbanístics obsolets. També els equipara als de la resta de Catalunya facilitant la feina dels tècnics municipals. El PDUM preveu la construcció de més de 120 000 habitatges assequibles, 240 quilòmetres d'avingudes metropolitanes i 870 quilòmetres d'eixos verds dels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana.