La Marató de Sang de Badalona tanca amb 79 donacions

La Marató de Sang de Badalona tanca amb 79 donacions
Anna García de Albéniz
05/07/2023 - 20:11

Hospital Municipal de Badalona - L'Hospital Municipal de Badalona ha rebut 79 donacions durant la Marató de Sang d'avui. El Banc de Sang i Teixits continua amb la campanya d'estiu a diferents indrets per augmentar les reserves perquè les transfusions segueixen sent necessàries. Els professionals sanitaris demanen no abaixar la guàrdia.

SANG 2

A l'estiu, molts donants marxen de vacances, els ritmes de vida canvien i les donacions disminueixen. Malgrat això, els malalts es queden als hospitals i segueixen requerint transfusions sanguínies. Es calcula que a Catalunya es necessiten més de 1.000 donacions diàries, un repte que es complica especialment en aquesta època de l'any. Amb tot, els professionals sanitaris destaquen la importància de donar durant tot l'any i no només en situacions puntuals. I es que, segons recorden, els homes poden fer-ho fins a 4 cops l'any i les dones 3. Més enllà de la sang, també posen l'accent en les reserves de plaquetes i plasma. Precisament, s'han registrat 10 persones durant aquesta Marató com a possibles donants de moll d'os.

El proper dimarts 11 de juliol hi haurà una nova jornada de donació a la Plaça dels Països Catalans durant la tarda. Una acció emmarcada en la campanya mensual del Banc de Sang i Teixits que porta a terme el primer dimarts de cada mes en aquest espai.

GRACIES OK