Ocupació, formació i salut emocional: el que més preocupa al jovent badaloní

Ocupació, formació i salut emocional: el que més preocupa al jovent badaloní
Sara Nicolás
09/02/2024 - 18:27

Badalona - Els joves badalonins van apropar-se un 22% més al Badiu Jove durant el curs 2022-2023. En total es van atendre 1.800 consultes, dedicades, majoritàriament, a temes relacionats amb la formació, l'ocupació i la salut emocional.

WhatsApp Image 2024-02-09 at 18.09
El Badiu Jove es troba al barri de Pep Ventura.

Més de la meitat de les consultes registrades corresponien a joves d'entre 16 i 25 anys. Des del Badiu Jove sempre els recomanen adreçar-se primer per telèfon i, posteriorment, fer una trobada a l'equipament. Allà s'hi troben amb els informadors juvenils, com l'Àlex i l'Adrià, que s'encarreguen d'oferir-los acompanyament des de diferents àmbits.

Àlex Pujol és informador juvenil al Badiu Jove:

La consulta que més es repeteix, asseguren des de l'equipament, és què poden fer un cop acaben la secundària obligatòria. I és que molts joves els manifesten tenir ganes de continuar estudiant, però no són capaços d'identificar el que els agradaria fer.

L'Adrià Carpio ésinformador juvenil al Badiu Jove:

És a través de les consultes individuals que ofereixen als joves que el Badiu Jove dissenya els tallers, formacions i activitats que ofereix a l'equipament municipal. D'aquesta forma, expliquen que el seu ventall de possibilitats permet als joves assessorar-se sobre diferents temes.