Ocupació plena als habitatges per a persones sense llar del Programa Bisbe Carrera, amb un 98% de casos d'èxit

Ocupació plena als habitatges per a persones sense llar del Programa Bisbe Carrera, amb un 98% de casos d'èxit
Judit Larios
06/11/2023 - 21:49

Badalona - Els pisos per a persones sense llar del Programa d'Inclusió Bisbe Carrera es troben en la seva plena ocupació i compten amb llista d'espera. Gestionat per la Fundació Llegat Roca i Pi de Badalona, Càritas de Barcelona i Sant Joan de Déu, el programa ofereix acollida a una trentena de persones de la ciutat.

L'objectiu és garantir-los el dret a l'habitatge i oferir-los un espai on viure de manera digna. De fet, no hi ha un màxim de temps per a l'estada en aquests pisos, sinó que es deixa que cada usuari s'hi quedi fins que aconsegueixi millorar la seva situació personal. Per això, els responsables del programa donen per fet que alguns processos seran llargs i reconeixen que és difícil fer una previsió de quan les persones que es troben en llista d'espera podran accedir a un d'aquests habitatges. Xifren en més d'un 98% els casos d'èxit, que s'assoleix quan una persona és capaç de no tornar a viure al carrer.

Les persones que viuen en aquests habitatges són majoritàriament homes i tenen una mitjana d'edat superior als 56 anys. Totes elles es caracteritzen per haver viscut al carrer durant molts anys.

El programa es complementa amb el centre diürn Folre, que atén unes 50 persones de mitjana al dia, una xifra que s'ha doblat en el darrer any. L'equip de treballadors i integradors socials els ofereixen acompanyament en les seves necessitats diàries, com ara les gestions administratives i mèdiques.