Oh capità, el meu capità

Oh capità, el meu capità
Ferran Vinaixa
01/07/2023 - 00:33

Badalona - El Joventut i el seu jugador insígnia en els darrers anys, el capità Albert Ventura, han decidit separar els seus camins rescindint el contracte que lligava al capità fins al 3o de juny del 2024. Amb 13 temporades a l'esquena, Ventura ha jugat 369 partits i 6356 minuts, convertint-se en el tercer jugador amb més partits i minuts jugats a la història del club, només superat per 2 altres grans mites, Jordi Villacampa i Rafa Jofresa. Albert Ventura ha anotat 1473 punts, però el que és més important, s'ha sabut guanyar l'afecte i consideració de companys, rivals i sobretot de l'afició, una afició que l'any passat va insistir en la seva renovació, i la van aconseguir. Enguany, però, Ventura ha passat a un segon pla, i el mateix Carles Duran va reconèixer en roda de premsa que era per culpa seva, perquè ha decidit donar minuts a altres jugadors, però el tècnic també va alabar l'actitut de Ventura, sense cap mala cara, sempre implicat en el grup, sempre acceptant el seu rol fins o tot en els pitjors moments. I aquesta temporada, en general, ha estat un d'aquests pitjors moments.

partits ventura

La temporada 2020-21 va arribar als 300 partits

Albert Ventura ja era i ara es converteix encara més un mite pel club. Un mirall per tot aquell jugador o jugadora que vol créixer a la Penya, des de la base fins al primer equip. Un exemple de com s'hi arriba, però sobretot de com s'hi pot mantenir un jugador format a la casa.

albert ventura 2
Albert Ventura

Ventura va néixer a Badalona un 7 d'abril de 1992, i després de formar-se a la Minguella, va passar un parell de temporades pel vinculat, el Club Bàsquet Prat, per acabar debutant al primer equip la temporada 2010-2011, tot i que seria en la següent quan es consolidaria en la primera plantilla verd-i-negre. Ara als seus 32 anys i 13 temporades després el capità diu adeu, sense fer soroll i emportant-se l'estima de tota una afició i d'un club. Molts parlaran de tu, Albert, i voldran repetir les teves passes. Molts et recordaran i demanaran un homenatge a l'alçada del mite, i quan això succeeixi segur que l'Olímpic s'aixecarà i cridarà als 4 vents allò de 'Oh capità, el meu capità'

Fins aviat Albert, fins sempre.