Òmnium Cultural denuncia que l'Ajuntament no permet l'homenatge als regidors represaliats el 1923 a la Casa de la Vila

Òmnium Cultural denuncia que l'Ajuntament no permet l'homenatge als regidors represaliats el 1923 a la Casa de la Vila
Laia Martínez / Paula Russiñol
27/11/2023 - 21:13

Badalona - Òmnium Cultural Barcelonès Nord critica que l'Ajuntament no els ha permès poder celebrar a la Casa de la Vila l'homenatge als regidors represaliats l'any 1923, per al seu centenari. Una efemèride que tindrà lloc aquest dijous, a dos quarts de 8 de la tarda, a la seu d'Òmnium Cultural, al carrer Mercè.

Enguany, es compleixen 100 anys de l'empresonament a la Model de l'alcalde Joaquim Pujol i 14 regidors de Badalona, durant els primers mesos de la Dictadura de Primo de Rivera. Segons el president en funcions de l'entitat, Oriol Lladó, és un acte de reparació i memòria històrica que tenia tot el sentit que se celebrés a les dependències de la Casa de la Vila i, per això, ho van sol·licitar. El govern dels populars ha rebutjat aquesta proposta, afirmant per les xarxes socials que es tracta d'un espai reservat per a actes institucionals i que, per tant, les entitats no poden fer-ne ús.

En aquest sentit, el badaloní Oriol Lladó assegura que s'han fet altres actes de ciutat a la planta baixa de l'Ajuntament i que això només és una 'excusa disfressada de raó tècnica'. Lladó:

Entre els exemples que l'entitat ha compartit a la xarxa 'X' d'actes socials que hagi acollit la Casa de la Vila: l'exposició de maquetes 'Menuda Badalona!' o bé, l'exposició 'Que sonin les campanes'.

Finalment, aquesta efemèride se celebrarà a la seu d'Òmnium Cultural i comptarà amb una conferència de l'historiador Joan Villarroya i de testimonis de familiars dels detinguts.