Omplir el Palau Olímpic en un partit de bàsquet femení, el repte de 'Nenes valentes'

Omplir el Palau Olímpic en un partit de bàsquet femení, el repte de 'Nenes valentes'
Montse López
20/12/2023 - 12:53

Badalona - Abacus ha engegat una campanya solidària que porta per nom «Nenes Valentes» i té l'objectiu de recaptar fons per a l'equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban. Un projecte que culminarà el 3 de març al Palau Olímpic de Badalona amb el repte d'omplir el pavelló durant el partit de la Lliga Femenina Challenge que enfrontarà el Joventut i el Real Canoe.

La campanya solidària neix amb l'èxit del llibre «Aliades» de la periodista Txell Feixas que, després de viure la realitat del Líban com a corresponsal, explica la història d'aquest equip de bàsquet creat a Xatila. A través d'aquest esport, un grup de nenes aconsegueix empoderar-se i fugir de la violència, de la guerra i del masclisme que pateixen dia a dia al seu país.

Després de visitar Madrid i l'equip de l'Estudiantes, el Palestinian Youth Club tindrà l'oportunitat d'assistir a un partit del Joventut a la ciutat del bressol del bàsquet. És la segona fase de la campanya solidària que té el repte d'omplir el Palau Olímpic de Badalona. Serà el 3 de març al matí. 'És un luxe acollir-les però especialment a Badalona on es respira tant bàsquet', diu Txell Feixas que aquest dimecres 20 de desembre presenta el seu llibre Aliades a la botiga Abacus de Badalona.

Txell Feixas llibre Aliades

'Omplir el Palau Olímpic és ambiciós però que puguin venir ja és un regalàs', reconeix la periodista. Feixas recorda la dificultat que estan tenint les jugadores de Xatila per viatjar ja que fa setmanes que treballen en els permisos i els visats. Una situació que ja van viure en altres ocasions com quan van visitar Madrid.

La campanya «Nenes Valentes» d'Abacus recollirà donatius a través d'activitats com embolicar regals durant les festes de Nadal. També durant la presentació del llibre de Txell Feixas a diverses ciutats catalanes.