Òscar Camps denuncia que Open Arms hagi estat objectiu militar i confia que la justícia italiana condemni Matteo Salvini

Òscar Camps denuncia que Open Arms hagi estat objectiu militar i confia que la justícia italiana condemni Matteo Salvini
Berta Soler
07/05/2024 - 20:56

Badalona - Oscar Camps, director de l'oenegé badalonina Open Arms, denuncia haver estat objectiu militar durant la missió al corredor humanitari marítim ubicat a la franja de Gaza. Ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista al Badalona360, justament la setmana que fa 7 mesos de l'inici del conflicte armat a la zona.

Tot i haver aconseguit les autoritzacions de governs i autoritats que necessitaven per accedir al corredor humanitari marítim entre Xipre i Gaza, Camps lamenta que van patir unes conseqüències nefastes.

Òscar Camps, director d'Open Arms.

D'altra banda, l'oenegé també espera que es resolgui el judici que té pendent amb Matteo Salvini cap a l'octubre, i confia que la justícia italiana els doni la raó. Recordem que l'agost de 2019, durant el seu mandat com a ministre de l'Interior, Salvini va ordenar que les 163 persones rescatades al Mediterrani per l'Open Arms durant la Missió 65 esperessin a bord del vaixell durant 19 dies, abans de poder desembarcar al port de Lampedusa i rebre assistència.

Preguntat per l'actual context electoral, Camps també ha reclamat que es parli de solucions per als problemes quotidians de la gent. Alhora, ha demanat que no es vinculi la immigració amb delinqüència des d'alguns sectors de la societat.