Paraigua a prop, tarda de temps insegur

Paraigua a prop, tarda de temps insegur
Ingrid Vicent
14/06/2023 - 09:49

Badalona - Avui el temps no acabarà de fer net i encara es manté una certa inestabilitat, aquest matí de dimecres amb ruixats actius cap a les comarques del nord i amb nuvolositat més present a la Catalunya central i sector Nord-est. Entre el Barcelonès i el Baix Llobregat es localitza la frontera entre els núvols (al nord) i les grans clarianes (al sud).

Al llarg del matí, a la costa central, s'aniran obrint algunes clarianes. Hi haurà estones de sol, però els núvols no acabaran de desaparèixer del tot. Serà un dia de cel canviant amb possibilitat d'algun ruixat durant la tarda.

A partir de migdia els ruixats tornaran a reactivar-se cap a punts de muntanya, sobretot Pirineus, Prepirineus i serralades prelitorals. Amb el pas de les hores s'aniran estenen cap a zones properes. Les precipitacions d'aquesta tarda no seran tan extenses com ahir, però localment podran tornar a descarregar amb intensitat, sobretot al voltant de les comarques del nord-est. Els ruixats de l'interior s'aniran movent de nord a sud i de forma irregular podran esquitxar punts de la costa.

Les pluges d'ahir a la tarda, van deixar a Badalona registres entre el mig i un 1 l/m² i van venir acompanyades d'un descens de la temperatura que ha servit per refrescar l'ambient. Aquesta matinada les mínimes han baixat fins a la xifra de 18 i 19 °C. Aquest dimecres farà menys calor i, en general, el termòmetre marcarà una temperatura més normalitzada per l'època.

A partir de dijous es recuperarà un temps més estable. Això es traduirà en l'obertura de grans clarianes, ruixats de tarda localitzats cap a l'extrem nord de Catalunya i temperatures en augment.

Divendres s'instal·larà un ambient més típicament estiuenc amb sol i calor.