Pas endavant per adjudicar el nou servei de neteja viària

Pas endavant per adjudicar el nou servei de neteja viària
Raquel Moreno/ Laura Valverde
18/06/2024 - 11:32

Badalona - Un ple extraordinari celebrat aquest dimarts ha aprovat desestimar les al·legacions presentades per una empresa mercantil a la proposta d'estructura de costos i la fórmula de revisió de preus del futur contracte de serveis de neteja viària i recollida de residus de Badalona. Ho ha fet amb l'abstenció dels grups municipals de Guanyem i Badalona En Comú Podem i la resta de vots a favor del govern del Partit Popular i els grups municipals del PSC i ERC. Així, els plecs del contracte es portaran a ple el proper juliol i es podrien adjudicar a finals de 2024. Abans, però el govern farà públic el projecte en diverses trobades amb l'oposició, els sindicats, la ciutadania i els actuals treballadors de l'empresa de neteja actual. Ho ha explicat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

Des de Guanyem critiquen que no hi hagi un equip tècnic de neteja que hagi validat la desestimació de les al·legacions i reclamen que a partir d'ara es detalli l'estructura de costos d'aquest nou contracte. Per la seva banda, Badalona En Comú Podem retreu al govern municipal la imposició de la taxa de residus a la ciutadania quan el contracte no entrarà en vigor fins al proper 2025. Així s'han pronunciat al ple la presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, i la portaveu del grup municipal de Badalona en Comú Podem, Rosa Trenado.

Una vegada finalitzada aquesta primera fase, comença des d'aquest dimarts un període de 20 dies hàbils per a presentar els plecs de condicions del nou servei. Uns plecs que previsiblement es portaran a aprovació aquest juliol. Recordem que el govern municipal ha incrementat en un 53% la inversió en el servei de neteja, passant dels 27 als 41 milions d'euros.

La sessió extraordinària també ha aprovat la designació del regidor Juan Fernández com a representant de l'Ajuntament a la Junta de Marina Badalona.