Sindicats i patronals, confrontats per la reducció de la jornada laboral

Sindicats i patronals, confrontats per la reducció de la jornada laboral
Berta Soler Mercader
30/01/2024 - 21:24

Badalona - La proposta de reduir la jornada laboral ha generat debat entre patronals i sindicats de la ciutat. D'una banda, la Federació d'Empresaris de Badalona considera que no és el moment idoni per plantejar una proposta com aquesta, venint d'un context en què encara no s'ha recuperat, diuen, la productivitat prepandèmica. En canvi, des de Comissions Obreres al Barcelonès Nord defensen aquesta modificació, tot i que lamenten no haver aconseguit reduir-la fins a les 35 hores, tal com proposen des del sindicat.

Comissions Obreres celebra que arribi per fi aquesta modificació, que preveu reduir les 40 hores actuals fins a les 37 hores i mitja l'any 2025. Creuen que això permetrà als treballadors viure i conciliar millor.

Raül Espinosa és responsable de Comissions Obreres al Barcelonès Nord.

Unes valoracions contràries a les de la Federació d'Empresaris. Sostenen que el canvi comporta un risc que l'economia del país no pot suportar, i que l'únic que s'obtindrà és més inflació.

Josep Maria Puente és president de la Federació:

Recordem que es tracta d'una modificació que arriba després 40 anys, i que el Ministeri de Treball preveu que beneficiï a unes 12 milions de persones.