Pedro Sánchez continua al capdavant del govern espanyol i Xavier Garcia Albiol el titlla de 'cínic i irresponsable'

Pedro Sánchez continua al capdavant del govern espanyol i Xavier Garcia Albiol el titlla de 'cínic i irresponsable'
Raquel Moreno/ Susana Soldado/ Anna G. de Albéniz
29/04/2024 - 13:55

Madrid - Pedro Sánchez es queda al capdavant del govern espanyol. Així ho ha anunciat en una compareixença passades les 11 del matí. Diu que ho fa per continuar amb més força a la presidència i demana una reflexió col·lectiva per permeti el joc net a la política.

El president de l'executiu ha adoptat la decisió de continuar en el càrrec malgrat la 'campanya de difamació' de què, assegura, ha estat víctima juntament amb la seva dona des de fa 10 anys. Sánchez ha afirmat que si renunciés a la presidència donaria la raó als qui aposten per 'degradar' la vida política, i ha assegurat que continuarà en el càrrec 'amb més força'.

Sánchez ha fet pública la seva decisió en una declaració institucional sense preguntes ni periodistes a la Moncloa. Ho ha fet després de traslladar-se a la Zarzuela per comunicar-li al Rei la decisió fruit de la 'reflexió' que va iniciar el passat dimecres.

Les reaccions a les xarxes no s'han fet esperar. En clau badalonina, l'alcalde de la ciutat Xavier Garcia Albiol ha titllat en un missatge a X l'actitud del president de 'cínica i irresponsable' després d'anunciar que no dimitirà.

Per contra, el president del grup municipal dels socialistes, Fernando Carrera, ha qualificat la continuïtat de Sánchez al capdavant del govern espanyol com la millor noticia del dia. De fet, Carrera ha assegurat que Sánchez és clau per defensar la democràcia al país.

També ha defensat la continuïtat de Sánchez a la presidència, la presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó. En un missatge a la xarxa X, Llauradó recrimina que 'fa massa anys que el joc brut ataca la democràcia' i, en aquest sentit, afegeix que cal una reforma del poder judicial.