Evitar la petjada humana a la desembocadura del Besòs

Evitar la petjada humana a la desembocadura del Besòs
Laia Martínez
13/07/2023 - 21:20

Sant Adrià de Besòs - Que els agents cívics tinguin arguments per explicar a la ciutadania sobre la importància d'evitar trepitjar la zona protegida de la desembocadura del Besòs. Aquest és l'objectiu de la formació que ha impartit aquesta tarda el biòleg i ornitòleg Xavi Larruy a 7 agents cívics, en el marc d'una campanya impulsada per l'AMB i l'Ajuntament de Sant Adrià i donada, sobretot, arran de l'observació d'un niu de corriol petit.

DESEMBOCADURA RIU BESOS 1

Malgrat ser una zona prohibida als banyistes i altres usuaris, no per això està exempta de presència humana. Una situació que volen evitar per preservar l'entorn perquè sigui apte per espècies d'aus que el poden utilitzar de pas per a les seves migracions. La tasca dels agents cívics és salvaguardar aquest espai i, en aquest sentit, han conegut alguns arguments per convèncer de la protecció d'aquesta zona als que s'apropin a la desembocadura del Besòs.

El biòleg Xavi Larruy parla d'algunes incidències que hi ha hagut avui:

Aquest matí una persona ha dormit dintre el tancat

Són campanyes de sensibilització claus per canviar l'escenari en què es troben diàriament els agents cívics, que s'encarreguen de transmetre els valors naturals que hi ha perquè la fauna i flora trobin un espai on viure.

La Sònia Guerrero és la coordinadora dels agents cívics de Sant Adrià de Besòs:

Sensibilitzar la gent dels valors naturals que hi ha perquè es respecti

Perquè, tot i la senyalització que hi ha, es troben persones que accedeixen diàriament. De la majoria que han parat per informar-les, això sí, entenen els motius pels quals és millor no estar. Aquesta formació s'ha dut a terme en el marc d'una campanya més àmplia de civisme que es fa a altres entorns litorals com la platja del Fòrum.

DESEMBOCADURA RIU BESOS 3

La notícia: