S'inicien els tràmits perquè Puig Castellar sigui declarat Bé d'Interès Cultural Nacional

S'inicien els tràmits perquè Puig Castellar sigui declarat Bé d'Interès Cultural Nacional
Berta Soler Mercader
18/08/2023 - 12:18

Santa Coloma de Gramenet - El departament de Cultura ha iniciat els tràmits per declarar el poblat de Puig Castellar Bé d'Interès Cultural Nacional en la categoria “Zona arqueològica”. Era una reclamació del municipi de fa anys i ara, per fi, el jaciment formarà part de la llista de béns que formen el patrimoni cultural català.

Fa anys que l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre Excursionista Puigcastellar van demanar la incorporació del jaciment ibèric de Puig Castellar al catàleg dels Béns d'Interès Cultural Nacional. Ara, finalment, veuen com des de la conselleria de Cultura s'inicien els tràmits per declarar aquest poblat com a patrimoni cultural català.

El jaciment ibèric es localitza al límit entre els termes municipals de Santa Coloma i Montcada i Reixac, al cim d'un turó elevat ubicat a la Serralada de Marina. El poblat correspon a un vilatge fortificat d'època ibèrica que data entre els segles VI aC i els segles II aC.

La recuperació del jaciment arqueològic i la seva divulgació a través del Museu Torre Balldovina, on s'exposen part dels materials trobats, es veurà protegida legalment un cop l'espai sigui declarat com a Bé d'Interès Cultural.