Polèmica per la modificació del jurat al concurs 'Crema'l tu!'

Polèmica per la modificació del jurat al concurs 'Crema'l tu!'
Àlex Sisó
13/02/2024 - 21:02

Badalona - La Comissió de Festes de Badalona denuncia que el govern local els ha exclòs del jurat del concurs 'Crema'l Tu', juntament amb altres entitats i grups de caràcter cultural i popular. Assegura que tot i haver estat convocats inicialment com a membres del jurat per triar el dimoni que cremarà la Nit de Sant Anastasi, l'Ajuntament ha decidit excloure'ls sense cap avís ni justificació. Des de l'executiu local asseguren que enguany s'ha anat a buscar una composició del jurat amb un perfil més professional. Afegeixen que els jurats dels premis han d'anar canviant periòdicament. La tria del dimoni s'ha dut a terme aquest dimarts tot i que encara no n'ha transcendit el disseny.

CAPTURA COMUNICAT COMISSIO

En un comunicat, la Comissió de Festes considera que la decisió va en contra de la transparència que esperen d'una administració local. Detallen que el govern ha signat recentment una resolució on es modifiquen les bases reguladores del 25è concurs per triar el disseny del dimoni. Una resolució, a la que ha tingut accés Badalona Comunicació, que rectifica la composició del jurat, deixant fora a la Comissió de Festes, al creador del dimoni, la guanyadora de l'any passat i els representants del Grup d'Estudis de la Festa, de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo o del Consell dels infants, entre altres agents culturals de la ciutat.

resolucio
Ajuntament de Badalona

La Comissió de Festes es mostra preocupada per la imparcialitat del procés de selecció. Exigeixen que el govern doni una explicació detallada de la raó per la qual han quedat exclosos del jurat i li demanen que reconsideri la decisió.

Mar Casas, membre de la Comissió de Festes de Badalona