Els tràmits burocràtics podrien retardar la remodelació del Pont del Petroli

Els tràmits burocràtics podrien retardar la remodelació del Pont del Petroli
Sara Nicolás / Mar Martínez / Paula Russiñol / Laia Martínez
22/01/2024 - 18:33

Badalona - El Pont del Petroli podria no estar enllestit aquest 2024, tal com estava previst. Així ho assegura el govern local, que atribueix el possible retard a la lentitud de la burocràcia.


Segons l'executiu, l'AMB ha fet una auditoria favorable del projecte de remodelació, tot i que resta pendent encara elaborar els estudis d'impacte ambiental i canvi climàtic, previstos per d'aquí a dos mesos. Una documentació necessària per demanar a la Direcció General de Costes el permís per iniciar la reforma. De fet, el govern municipal espera reunir-se amb el Ministeri aquest mes de febrer amb la voluntat d'agilitzar els tràmits i licitar les obres com més aviat millor. I és que les tasques només es podrien fer entre els mesos d'abril i octubre, per evitar els temporals de tardor i hivern.

Daniel Gràcia, regidor de Territori i Sostenibilitat

La notícia ha generat crítiques per part del PSC, que assegura que el govern local coneixia les limitacions de l'administració quan va anunciar que el Pont del Petroli s'inauguraria a finals del 2024. Els socialistes de Badalona acusen l'executiu de Garcia Albiol d'incomplir promeses fetes a la ciutadania.

Fernando Carrera, president del PSC de Badalona
PONT DEL PETROLI ACTUAL (1)

4 ANYS DEL TRENCAMENT

Tal dia com avui, ara fa 4 anys, i després de tres dies de violència meteorològica del temporal Glòria, el pont del petroli ja no seria transitable. Els embats de les onades acabarien trencant-lo en dos, fent malbé la plataforma, una peça de formigó de quinze metres, la passera de fusta i la barana, i també dues de les pilones que el sostenen. La rehabilitació d'una de les icones de la ciutat seria complicada.

Un mes després, els estudis que es van fer al Pont del Petroli concloïen que s'hauria d'enderrocar la plataforma final i redissenyar-ne una de nova. El 2021, els populars, al govern, deien que els 500.000 euros del Fons de Compensació Econòmica rebuts per rehabilitar el pont, eren insuficients per fer-ho. Al mateix temps, anunciaven que la seva reobertura hauria d'esperar almenys fins a l'estiu de 2022. Va arribar aquell estiu, i pel pont malmès no havia passat el temps. Al juliol, i aquest cop amb els socialistes al govern, es va realitzar una consulta popular on la ciutadania va triar un projecte de la UPC que concloïa que el pont tindria una plataforma circular amb una obertura al centre, que permetria reduir la força de les onades davant un nou temporal.

pont petroli circular definitiu

Si en l'any 2021 s'estimava la reparació del pont en més d'un milió d'euros, dos anys després, l'any passat, se situava en més de tres milions. A l'octubre el govern anunciava que l'estrena del pont rehabilitat seria a finals d'aquest any, i que les obres començarien al maig, d'aquí a quatre mesos.